X

Hyundai готує для Європи два нові електромобілі: деталі

Hyundai має намір збільшити свій вплив на європейському ринку електромобілів, тому готує одразу дві нові моделі. Йдеться про електрокар початкового рівня і нового представника сімейства IONIQ.

Бюджетна новинка за назвою Inster EV отримає цінник близько 25 тисяч євро. Вона буде побудована на базі субкомпакного CASPER. Електромобіль вже показали на затемнених тизерах, а офіційний дебют відбудеться на виставці Busan International Mobility наприкінці місяця. Модель буде орієнтована на молодих покупців.

Щодо нової моделі IONIQ, то її презентують наприкінці року. Як повідомило видання Electrek, посилаючись на слова гендиректора Hyundai Europe Майкла Коула, новинка буде повнорозмірною й виконана у кузові кросовер. Вона будет побудована на платформі E-GMP і приєднається до існуючих IONIQ 5 та IONIQ 6.

Читайте також:
Hyundai Elantra названо найнадійнішим автомобілем США

За даними інсайдерів, у компанії розраховують збільшити свою присутність на ринку Європи до 20% за рахунок цих новинок. При цьому в Hyundai не відкидають, що пріоритетним ринком з продажу електрокарів все ж таки є США, де попит на такі моделі набагато вищий.