X

Honda відзначить 25-річчя своїх гібридів презентацією нового Prelude

Японська компанія Honda цього року відзначає чверть століття своїм гібридним технологіям. Відзначити цей ювілей виробник має намір на щорічному “Фестивалі швидкості” у британському Гудвуді 11-14 липня, а шоу-стопером стенда компанії на заході стане передсерійний Prelude Concept. Нагадаємо, що концепт дебютував минулого року на автошоу Japan Mobility Show, а тепер із ним зможуть познайомитись і європейські шанувальники бренду.

Оригінальне спорткупе Prelude дебютувало у Європі 45 років тому. До 2001 року модель пережила п’ять поколінь. Новинка обіцяє стати гідним спадкоємцем знаменитої моделі. Вона поєднує в собі стиль та вишуканість із гібридною трансмісією. За словами Томоюкі Ямагамі, головного інженера і керівника проєктів Honda Motor: «Prelude не тільки знаменує собою новий розділ у нашій історії гібридів, що постійно розвивається, але і є продуктом 25 років новаторських досліджень і розробок гібридних автомобілів. Ми гарантуємо, що ця модель збереже свою «спортивну» ДНК, ідеально поєднуючи ефективність та екологічні переваги електрифікованого двигуна зі зворушливими відчуттями за кермом та задоволенням від водіння».

Цього року Honda відзначає чверть століття своїх гібридних технологій. У 1999 році почалося виробництво революційного купе Insight, що стало першою в Європі гібридною моделлю, що серійно випускається. З того часу бренд активно впроваджує ці технології у своїх моделях. Після моделі Insight компанія Honda у 2003 році випустила Civic IMA, в якому безступенева трансмісія (CVT) поєднувалася з 1,3-літровим 4-циліндровим двигуном i-VTEC та 20-сильним електродвигуном, що забезпечувало підвищену економіку палива. Через сім років був представлений CR-Z, що поєднує в собі унікальну паралельну гібридну систему IMA від Honda з 1,5-літровим бензиновим двигуном і механічною коробкою передач, що забезпечувало ідеальний баланс між динамікою та економією палива. У 2011 році тему продовжила модель Jazz Hybrid, а у 2016-му дебютував повнопривідний гібридний спорткар NSX, який став квінтесенцією досвіду компанії в галузі гібридних технологій.

Сьогодні модельний ряд автомобілів Honda повністю електрифікований: Jazz, Civic, HR-V, ZR-V та CR-V – всі доступні із силовими агрегатами e:HEV у стандартній комплектації. Завдяки вдосконаленим силовим агрегатам, які плавно перемикаються між електроприводом та ДВС без участі водія, всі вони поєднують у собі виняткову простоту використання, приємні враження від водіння, високу ефективність та низький рівень шкідливих викидів. Аналогічну установку e:HEV отримає й нове покоління Prelude.