X

Hennessey прокачав Cadillac Escalade до 1005 к.с. (відео)

Американська тюнінгова компанія Hennessey Performance перетворила люксовий позашляховик Cadillac Escalade-V на гоночний болід. Потужний мотор дозволяє новинці розганятися до сотні за 3,6 секунди.

Продукцію компанії Hennessey Performance знають у всьому світі за її нетривіальні проєкти. Черговим шедевром технічної думки майстрів із Техасу став розкішний позашляховик Cadillac Escalade-V. Завдяки установці високопродуктивного компресора потужність штатного 6,2-літрового V8 зросла майже вдвічі до значних 1005 к.с., а момент, що крутить, досягає 1196 Нм. З таким арсеналом повнопривідний позашляховик здатний розганятися до першої сотні за 3,6 с, що відповідає показникам Lamborghini Huracan Evo, причому він удвічі важчий і здатний перевозити 7 пасажирів.

У процесі створення Hennessey H1000 Escalade-V отримав велику кількість змін, у тому числі високопродуктивний механічний нагнітач, новий розподільний вал, модернізовані паливну систему та ГРМ, нові колектори з нержавіючої сталі, систему вентиляції картера, перепрограмований блок управління двигуном і т.д.

Виробництво Hennessey H1000 Escalade-V буде організовано на заводі компанії у Техасі. Тираж супер позашляховика буде обмежений 100 екземплярами.