X

Hennessey преставил Venom F5-M “на ручке”

Американська компанія Hennessey Performance планує виготовити всього 12 екземплярів суперкара Venom F5-M вартістю $2,65 млн і всі вони вже розпродані. Особливість новинки полягає в тому, що замість звичного “автомата” в ньому встановлено “механіку”.

Hennessey Venom F5-M оснастили механічною 6-ступеневою коробкою передач та 1842-сильним мотором. Автомобіль створений на базі класичного Venom F5 Roadster, але звичний 7-ступеневий “автомат” замінили “ручкою”. Під капотом спорткара розташовується 6,6-літровий бітурбований V8 і має крутний момент в 1618 Нм. У салоні крім нового педального блоку та перемикача передач з вуглецевого волокна та алюмінію з’явилася ширша консоль з парою вертикально розташованих повітрозабірників. Зовні новинка виділяється великим аеродинамічним “плавником” завдовжки 1400 мм.

Hennessey не наводить жодних показників продуктивності, хоча неминуче, що F5-M за 2,65 мільйона доларів не буде таким швидким, як його “родич” із підрульовими перемикачами. Але це зовсім не турбує 12 покупців, які вже внесли свої депозити, щоб стати володарями найпотужнішого родстера на планеті з механічною коробкою передач. Причому, F5-M все одно буде швидше, ніж будь-який інший автомобіль на дорозі.