X

ДСНС отримала велику партію пожежних машин вітчизняного виробництва

Вітчизняне підприємство «Пожмашина» передало ДСНС велику партію пожежних автоцистерн важкого типу, виготовлених на потужних тривісних шасі Ford Trucks 3542 (6х4). Виробник заявив, що ці машини відрізняються наявністю системи Rota Gripp, яка покращує прохідність по польовому бруду, снігу та ожеледиці.

Зазначимо, що сьогодні «Пожмашина» пропонує автоцистерну АЦ-8-50 (3542)-508F, яка може перевозити до 8000 л води та оснащується пожежним насосом продуктивністю 50 л на секунду з напором 170 м (17 бар). Габаритні розміри машини: довжина 10,0 м, ширина – 2,60 м та висота – 3,40 м. Повна маса – 29 т.

Шасі Ford Trucks оснащуються дворядними кабінами на 5+1 місць бойового розрахунку. Машини комплектуються аварійно-рятувальним комбінованим інструментом (гідравлічним розтисканням, різаком, домкратом, пневмоподушками та ін.). Можливе встановлення освітлювальної щогли з висотою підйому 6 м, комплекту дихальних апаратів, системи GPS-навігації та відеореєстратора. Машини можуть комплектуватися освітлювальною щоглою з висотою підйому 6 м, комплектом дихальних апаратів, системою GPS-навігації та відеореєстратором.

Читайте також:
Які автомобілі показали на виставці «Технології захисту» та «ПожТех» у Києві (відео)