X

Гоночна Dacia готується дати бій конкурентам на Дакарі

Новинка під назвою Sandrider дебютує у жовтні на Rallye du Maroc у Марокко. Крім того, компанія Dacia планує взяти участь у престижному марафоні Dakar Rally 2025. Наразі команда буде проводити випробування боліда в Уельсі та Франції.

Dacia Sandrider класифікується у категорії Ultimate T1+ і зможе брати участь у всіх перегонах чемпіонату світу з ралі-рейдів World Rally-Raid Championship. В основі конструкції лежить просторова трубчаста рама. У рух машину наводить 3-літровий V6 із двома турбінами потужністю 355 к.с. і крутним моментом 539 Нм. У парі з ним працює 6-ступенева секвентальна коробка передач, а реалізувати потенціал потужного двигуна дозволяє система повного приводу. Двигун здатний працювати на синтетичному паливі компанії Amarco.

Компанія залучила до проєкту провідних гонщиків сучасності – Себастьяна Леба (Sebastien Loeb), Нассера Аль-Аттія (Nasser Al-Attiyah) та Крістіну Гутьєррес (Cristina Gutierrez), які вже обкатують новий болід. Спочатку тести відбудуться в Уельсі, а потім команда переїде до французького Chateau de Lastours.