X

Гіперкар Naran отримає 1062-сильний мотор і коштуватиме 2 млн євро

Британська компанія Naran Automotive представить прототип суперкара Naran на виставці в Лондоні та розповість свіжу інформацію про проєкт.

Ідейним натхненником та інвестором автомобільної компанії Naran Automotive є підприємець Амір Наран (Ameer Naran), засновник та власник авіасервісу Vimana Private Jets. Компанія була заснована у 2020 році та залучила для реалізації проєкту нового суперкара багатьох відомих та талановитих людей.

Так, над створенням зовнішності машини працював колишній дизайнер McLaren Йовін Вонг (Jowyn Wong), який був автором зовнішності спорткарів Apollo IE і De Tomaso P72. За технічні компоненти відповідає британська інжинірингова компанія EY3 Engineering та її технічний директор Даніель Менсе (Daniel Mense), автор електричного суперкара Nio EP9.

В основі спорткара лежить платформа BMW 8 Series. Під капотом новинки розташували 5-літровий V8 із двома турбонагнітачами. Він розвиває потужність 1062 л. (781 кВт), а момент, що крутить, досягає 1036 Нм. У доведенні двигуна брала участь відома німецька тюнінгова компанія Racing Dynamics з Аахена. Реалізувати гігантський потенціал двигуна допомагає повнопривідна трансмісія.

Купе Naran має карбоновий кузов, регульовану підвіску на подвійних важелях, електрогідравлічний підсилювач керма, карбонові гальма та 22-дюймові колісні диски. Активний аеродинамічний обвис, здатний генерувати притискну силу до 1377 кг. За даними виробника, на розгін до першої “сотні” автомобілю знадобиться всього 2,3 секунди, а максимальна швидкість досягатиме 370 км/год.

Вартість суперкара на сьогодні заявлена ​​на рівні 2 мільйонів євро. Загалом планується виготовити 39 екземплярів купе Naran, а заповнити заявку на придбання вже можна на сайті виробника.