X

Ginetta розпочала виробництво суперкара Akula вартістю понад $360 тисяч

Британська компанія Ginetta запустила у виробництво суперкар Akula. Легке купе оснащене потужним мотором, 6-ступеневою “механікою” та значним “цінником”.

Дебют прототипу Akula відбувся у березні 2019 року на автошоу у Женеві. Планувалося, що виробництво розпочнеться у січні 2020 року, але запуск відклали на невизначений час.

Ginetta Akula в процесі доведення отримала атмосферний 6,4-літровий V8 замість колишнього 6-літрового. Потужність нового силового агрегату досягає 600 к.с., а момент, що крутить, досягає 670 Нм. Вся ця міць відправляється до задніх коліс через 6-ступеневу механічну коробку передач. Як альтернатива клієнти можуть замовити 7-ступеневу роботизовану КП з двома зчепленнями.

Реалізувати потенціал машини допомагає диференціал підвищеного тертя власної розробки. Як опція можна оснастити купе карбон-керамічними гальмами. Завдяки монококу та кузовним панелям із вуглецевого волокна суперкар важить всього 1190 кг. Вага рівномірно розподілена між осями. Автомобіль отримав двоважільну підвіску та 20-дюймові легкосплавні диски. Розгін до першої “сотні” займає лише 2,9 секунди, максимальна швидкість заявлена ​​на рівні 290 км/год. Бака на 100 л палива вистачить, щоб подолати без зупинки 724 км. Двомісне купе має місткий багажник об’ємом 473 л.

Компанія планує виготовити лише 20 автомобілів, вартістю від 275 тисяч фунтів без урахування податків та доставлення. За поточним обмінним курсом це становить $362300.