X

Genesis анонсував електричний хот-хетч GV60 Magma

Преміальний бренд Genesis планує вивести на ринок хот-хетч Magma EV наприкінці наступного року. Новинка створена на базі моделі GV60 та використовує компоненти електричного Ioniq 5 N.

В останні роки концерн Hyundai швидко прогресує. Бренди, що входять до його складу, розширюю асортимент пропонованої продукції, причому, кожна новинка справляє маленьку сенсацію на ринку. Це твердження є справедливим і для преміального підрозділу Genesis, який наступного року планує представити новий спортивний суббренд Magma. Першим дітищем стане “заряджений” хетчбек GV60 Magma, створений на основі моделі GV60 та використовує компоненти електричного Ioniq 5 N. У компанії анонсували плани вивести модель на ринок наприкінці наступного року на “Фестивалі швидкості” у Гудвуді.

Статична презентація бренду Magma відбулася в березні цього року, а в британський Гудвуд компанія привезла цілу колекцію “заряджених” машин від Magma – GV60 Magma Concept, G80 EV Magma Concept, GV80 Coupe Concept, а також унікальне “таксі” G70 Track Taxi Nord.

Поки в Genesis не повідомляють технічних подробиць про майбутню новинку, але можна припустити, що вона розділить агрегатну базу зі спортивним хетчбеком Ioniq 5 N. За словами представників компанія, автомобіль отримав модернізовану батарею та електромотор, а також власні налаштування підвіски, що дозволяють покращити керованість. Від серійної версії GV60 автомобіль відрізняється аеродинамічним обважуванням, що включає задній спойлер та дифузор, розширювачі колісних арок, гальма збільшеного діаметра, а також комплект оригінальних легкосплавних дисків.

Нагадаємо, що в арсеналі “родинного” Ioniq 5 N є пара електромоторів сумарною потужністю 650 к.с. та система повного приводу. Цілком ймовірно, що відповідно до статусу, GV60 Magma отримає силовий агрегат збільшеної потужності.