X

Ford відродить модель Capri у вигляді электрокроса

Американська компанія Ford поповнить лінійку електричних кросоверів завдяки нової моделі, дебют якої заплановано на 10 липня. Про це повідомляє портал Carscoops.

Нова модель отримає знайоме багатьом фанам бренду ім’я Capri, а ось технічно електрокрос стане черговим продуктом кооперації між Ford та VW. Фастбек буде збудовано на електричній платформі VW MEB.

Нова модель отримає знайоме багатьом фанам бренду ім’я Capri

Новий позашляховик є родичем європейського Ford Explorer, представленого минулого року, і вироблятиметься на тому самому заводі в Німеччині та на тій же платформі VW MEB, яку використовують автомобілі сімейства ID компанії з Вольфсбурга. Але якщо Explorer є alter ego VW ID.4, то Capri буде альтернативою ID.5.

 Якщо Explorer є alter ego VW ID.4, то Capri буде альтернативою ID.5 (на фото)

За попередніми даними новинка буде запропонована у двох варіантах виконання – моноприводному з одним тяговим електромотором потужністю 286 к.с.(210 кВт) та двомоторному із системою 4WD, сумарна віддача якого буде досягати 340 к.с. (250 кВт). Базова версія отримає акумулятор місткістю 77 кВтг, якого вистачить на запас 570 км, а повнопривідний варіант оснащуватиметься батареєю на 79 кВтг та зможе подолати до 530 км.

Нагадаємо, що серійне виробництво електричного Ford Explorer стартувало нещодавно на німецькому заводі компанії у Кельні.