X

Ford представив найпотужніший серійний Mustang

Американська компанія Ford презентувала нову версію культової моделі Mustang – GTD. Новинка оснащена 5,2-літровим V8 з нагнітачем стала найпотужнішою серійною модифікацією, яка видає 826 к.с. та 900 Нм.

Потужний мотор, активна аеродинаміка, карбон-керамічні гальма та задня підвіска з адаптивними амортизаторами є ключовими елементами Mustang GTD. З новинкою у компанії планують показати на Нюрбургрингу час менше ніж 7 хвилин.

“З першого дня ми були зосереджені на тому, щоб зробити Mustang GTD першим у світі суперкаром з продуктивністю світового класу і душею Mustang”, – сказав Грег Гудолл, головний інженер програми Mustang GTD. “Серце GTD – його 5,2-літровий V8 з наддувом, який видає більше кінських сил на літр, ніж Porsche 911 GT3 RS”.

5,2-літровий V8 з наддувом покращує попередні двигуни культового спорткара, використовуючи першу в історії Mustang систему змащення з сухим картером, яка може допомогти підтримувати мастило двигуна при тривалому та складному проходженні поворотів. Змінений впуск та випуск, стандартний титановий вихлоп та менший шків нагнітача допомагають досягти номінальних значень вихідної потужності двигуна.

Крім потужності, необхідної для досягнення максимальної швидкості 325 км/год, Mustang GTD також оснащений активними аеродинамічними елементами, що включають активні заднє антикрило та передні закрилки, щоб забезпечити оптимальний баланс швидкості та притискною силою для зчеплення.