X

Ford першим із виробників почне використовувати цифрові номери

Установить такие знаки смогут только владельцы автомобилей в бренда, проживающие в трех штатах США

Розмови про автомобільні цифрові номерні знаки тривають уже кілька років, але поки ніхто з виробників їх не використовує. Першим цю практику планує запровадити Ford, а допоможе йому в цьому технологічна компанія Reviver. Саме вона першою у світі розробила цифрові номери та у 2017 році запустила в Каліфорнії пілотну програму. В рамках пілоту дорогами штату переміщалися 1000 автомобілів RPlate. Через шість років Ford може стати першим автовиробником, який їх використовує.

Продукт буде доступний більш ніж у 300 дилерських центрах бренду трьох американських штатах: Арізона, Каліфорнія та Мічіган. Автовласники цих штатів зможуть їздити з такими номерами по всій території країни. Зараз Reviver веде переговори з владою інших штатів щодо розширення доступності продукту.

На початковому етапі реалізації програми буде доступно 100 тисяч цифрових знаків. Придбати такий номер можна у відділах аксесуарів Ford або замовити через каталог. Встановлюватимуться вони лише у задній частині автомобіля та відображатимуть персональні повідомлення та різні оповіщення в режимі реального часу. Також цифровий номер дозволить відстежувати місцезнаходження автомобіля, зокрема у разі викрадення.

Підключається цифрова табличка Reviver до платформи автомобіля. Продовжити термін її використання можна через застосунок.

Reviver пропонує два варіанти номерів: провідний та зі змінною батареєю, розрахованою на п’ять років роботи. Перша версія встановлюється фахівцями, другу автовласник може встановити сам. Обидва варіанти з монохромним HD-дисплей зі світлим/темним режимом та банерними повідомленнями з можливістю вибору тексту та шрифту. Дротова версія оснащена вбудованим GPS, що дозволяє контролювати пробіг і знаходити автомобіль. Керується цифровий номер зі смартфона. Працювати він може при температурі від -40 до +80 °C.

Читайте також:
Ford запатентував підлогову подушку безпеки для запобігання ударам пасажирів вантажем