X

Ford Mustang Mach-E встановив рекорд Гіннесса

Група ентузіастів електротранспорту з Bridgestone та Webfleet подолали на серійному електромобілі Ford Mustang Mach-E понад 900 км на одній зарядці та стали лауреатами Книги рекордів Гіннесса.

Представники команди, що складається з водіїв Кевіна Букера та Сема Кларка, а також другого пілота Річарда Паркера, встановили новий світовий рекорд за «найдовшу подорож електромобілем на одній зарядці». Їм удалося подолати 569,64 милі (916,74 км) на кросовері Ford Mustang Mach-E. Це перевищує колишній рекорд 563,97 милі (907,62 км), встановлений китайським електромобілем ZEEKR, встановленим минулого року.

Заїзд був ретельно задокументований за допомогою незалежно перевірених відеоматеріалів, показань одометра, GPS та даних про рівень заряду батареї від Webfleet. Команда використовувала Ford Mach-E Premium Extended Range RWD з акумулятором місткістю 91 кВтг та запасом ходу WLTP в 373 милі (600 км). Це набагато менше пройдених 569,64 милі (916,74 км), але кросовер був оснащений шинами з низьким опором від Bridgestone. Крім того, стандартні 19-дюймові колеса Mach-E Premium були замінені на менші 18-дюймові.

Команда в середньому проїжджала 6,25 милі на 1 кВтг електроенергії дорогами загального користування в Норфолку, Лінкольнширі, Йоркширі, Ноттінгемширі, Лестерширі та Кембриджширі. Рекорд був встановлений протягом 24 годин і включав поєднання міських та сільських доріг для імітації реальних умов водіння.

Цікаво, що Кевін Букер та Сем Кларк уже встигли відзначитися у знаменитій Книзі рекордів Гіннесса, як економні водії. Для Букера нинішній титул уже п’ятий, а у Сема на рахунку їх тепер два.

Задля справедливості варто відзначити, що абсолютний рекорд у категорії «Найбільша відстань на електромобілі на одній зарядці (без сонячної батареї)» належить експериментальному електромобілю muc022, створеному студентами Технічного університету Мюнхена. У вересні 2023 року вони змогли показати результат – 2573,79 км (1599,27 милі).

Aбсолютний рекорд у категорії «Найбільша відстань на електромобілі на одній зарядці (без сонячної батареї)» належить експериментальному електромобілю muc022, створеному студентами Технічного університету Мюнхена