X

Ford доопрацював свій фірмовий автопілот BlueCruise

Напівавтономну систему водіння Ford BlueCruise знову оновили, зробивши її більш адаптивною до погодних умов та швидкості руху автомобіля. Вона дозволяє їхати в режимі «без рук» у п’ять разів довше, ніж BlueCruise 1.2, та у вісім разів довше, ніж оригінальна система.

У Ford відзначили, що система 1.4 оснащена новим контролером руху, що дозволяє вирівнювати машину за розміткою. Також автопілот став краще працювати на крутих поворотах і вузьких смугах руху, а ще в негоду і при яскравому сонці, яке «засліплює» сенсори. Незважаючи на те, що водієві все одно потрібно контролювати дорогу, остання версія BlueCruise обіцяє менше перешкод у тривалих поїздках, тим самим роблячи їх комфортнішими.

Зазначається, що при вході в повороти, навіть у максимально круті, система самостійно регулює швидкість, як це робить людина. Спочатку автопілот BlueCruise 1.4 буде доступний у моделях Ford F-150 та Lincoln Navigator. Пізніше лінійка моделей із цією версією системи розшириться. Згодом компанія хоче випустити її для деяких існуючих автомобілів як оновлення програмного забезпечення.

Читайте також:
Volvo представила вантажівку Aurora з автопілотом 4-го рівня

Нагадаємо, що минулого року BlueCruise від Ford посів перше місце в рейтингу «автопілотів», який створило американське агентство Consumer Reports. Високі оцінки система отримала за функціональність та залучення водія. Як мінуси експерти назвали складність користуватися «Бюкрузом». За їхніми словами, у разі позаштатної ситуації він не зупиняє автомобіль, а просто знижує швидкість.