X

Fiat заявив про розробку двох нових нестандартних кросоверів

Компанія Fiat відсвяткувала своє 125-річчя. На великому заході, який пройшов у Турині (Італія), вона показала дві нові моделі – це будуть кросовери. Тизерне відео стало доступним для шанувальників марки.

На відео новинки розмили пікселями, але розглянути їх контури все ж таки вдалося. Отже, перша модель – це великий кросовер, виконаний у стилістиці Grande Panda, який буде спорідненим з Citroen C3 Aircross та Opel Frontera. Він отримав назву Fiat Multipla і, при довжині 4400 мм, буде доступний у п’яти та семимісцевому варіантах.

Друга поки що безіменна новинка буде виконана у кузові крос-купе і стане заміною Fiat Tipo. Вона є спорідненою з Citroen Basalt і буде компактнішою, ніж анонсований Multipla. Обидві моделі отримають фірмову передню частину з вузькими світлодіодними фарами та решіткою радіатора зі світловим підписом Fiat в центрі. У обох досить значний дорожній просвіт і великі колеса.

Читайте також:
Автомобілям Fiat виповнилося 125 років

За даними видання L’Argus, кросовери запропонують із гібридною установкою та в повністю електричному варіанті. Multipla збиратиметься на заводі Fiat у Марокко, а виробництво нового крос-купе налагодять на підприємстві в Туреччині. Дебют новинок заплановано на 2025 рік.

https://www.youtube.com/watch?v=R-G2zdRi020" layout="responsive" width="1000" height="563">