X

«Електрон» Э19101: як їздить львівський электробус?

В сети появилась презентация львовского электробуса «Электрон» Э19101, на которой машина показана в движении, с рассказом об основных ее преимуществах.

https://www.youtube.com/watch?v=XHOltLpTevY

Свій перший електробус «Електрон» Э19101 українсько-німецьке підприємство «Електротранс», розташоване у Львові, презентувало в листопаді 2015 року. Після цього почалися випробування машини на вулицях міста. Нещодавно концерн «Електрон», куди входить СП «Електротранс», представив ефектний відеоролик, що розповідає про переваги автобуса на електротязі.

Нагадаємо, що «Електрон» Е19101 обходиться в експлуатації в десятеро дешевше, ніж аналогічний дизельний автобус. Тяглові електродвигуни вітчизняного виробництва розганяють машину до 70 км/год, а заряду батарей вистачає на пробіг до 220 км. При цьому заряджатися автобус може за 15–20 хвилин. Салон повністю низькопідлоговий, розрахований на перевезення 100 пасажирів.

Ціна «Електрон» Э19101 немаленька – 9 млн грн. Поки що машина існує в єдиному екземплярі, однак на підприємстві «Електротранс» впевнені, що їх розробкою зацікавляться як українські, так і закордонні перевізники.