X

Електромобілі Volkswagen зникають з дилерських центрів Європи та США

Заводы немецкого концерна простаивают из-за нехватки комплектующих

Volkswagen Group розпродав річний тираж електромобілів в США і Європі. Про це з посиланням на офіційну заяву глави концерну Герберта Дісса повідомило інформаційне агентство Reuters.

“Постійні перебої в ланцюжку поставок негативно позначилися на глобальному виробництві. Це стосується не тільки Volkswagen ID.3 і ID.4, а й електромобілів Audi і Skoda, які мають гарний попит в Європі”, — розповів журналістам Герберт Дісс.

За словами топ-менеджера, через проблеми з транспортуванням і поставками компонентів, європейці і американці, які замовлять електромобіль зараз, зможуть отримати його не раніше наступного року. Тільки в минулому кварталі Volkswagen Group реалізував майже 100 тисяч електромобілів. Концерн є найбільшим виробником “батарейних” автомобілів у світі.

Читайте також:
Завод Volkswagen в Нижньому Новгороді простоюватиме до вересня

Проблеми з виробництвом у Volkswagen почалися в березні. Через дефіцит українських комплектуючих, що утворився в результаті російського військового вторгнення в Україну, концерну довелося зупинити завод а Братиславі — один з найбільших в Європі. Пізніше з тієї ж причини в простій пішли всі європейські заводи німецької групи.