X

Електрокари Tesla подешевшали на 54 000 — 135 000 гривень за ніч

Глобальна пандемія і обмеження, введені для уповільнення поширення коронавірусу, вдарили по економіці більшості країн, і особливо постраждала автомобільна промисловість. В результаті компанія Tesla, яка взагалі рідко мала проблеми з попитом, вирішила зменшити ціни на всю лінійку електромобілів. Таким чином найдешевший електрокар компанії на ім’я Model 3 подешевшав одразу на 2000 доларів, причому ціну зменшили одразу на всі модифікації автомобіля. Для прикладу,  модель Standart Range Plus, що стартувала раніше з 39 990 доларів, зараз обійдеться в 37 990 доларів.

Model S, флагманський седан Tesla, подешевшав ще більше. Модифікація Long Range Plus тепер коштує лише $ 74 990 — зниження ціни становить цілих 5000 $ за ніч. На таку саму цифру зменшилася вартість і Model S Perfomance, досягнувши позначки в 94 990.

Звісно, не обійшла ця тенденція і кросовер Model X. Обидві версії розкішного електричного позашляховика отримали зменшення ціни на 5000 доларів. В результаті Model X коштує менше за 80 000 доларів, чого не було відтоді, як Tesla перестала поставляти для автомобіля менший акумулятор.

Але при всьому цьому, кросовер Tesla Model Y, що нещодавно вийшов у продаж, не подешевшав ні на цент. Автовиробник, як і раніше, отримує велику кількість замовлень на менший електричний позашляховик, оскільки бронюють його вже впродовж року, а поставки розпочалися лише два місяці тому.