X

Електричний Hyundai Kona отримав 805-сильну версію (фото)

На фестивалі Adelaide Motorsport Festival 2023 у Австралії показали унікальний проект на базі Hyundai Kona EV. Компактний електромобіль перетворили на справжній ралійний болід.

Багаторазовий чемпіон з ралі Нової Зеландії Хейден Педдон на заході показав можливості доробленої Kona і розповів, що вона все ще перебуває на стадії розробки. І це при тому, що робота над машиною розпочалася ще у 2019 році. За словами гонщика, цей електрокар мають намір доопрацювати так, щоб він не просто зміг взяти участь у WRC, а залишити позаду всіх конкурентів із ДВС.

Hyundai Kona EV оснастили трьома електромоторами із сумарною віддачею 805 к.с., яка передається на всі чотири колеса. Живить установку батарея ємністю 23 кВтг. Але творці обіцяють встановити у електрокар більший акумулятор на 54 кВтг, який забезпечить йому належний пробіг. Хетчбеку занизили центр тяжіння. Також надали можливість регулювати передачу потужності між двома осями.

Читайте також:
Новий Hyundai Kona N Line засвітився на відео

На кузові встановили розширювачі крил з вентиляційними отворами, нові бампери, великі канарди, повітрозабірники на капоті, відкриту решітку радіатора, досить велике заднє антикрило і дифузор. Ще його одягли в ефектну гоночну ліврею. Модернізована Kona EV вже брала участь у п’яти заїздах проти машин із ДВС, вигравши чотири з них. Наступна мета – справжнє ралі.