X

Cupra готує серійний варіант концепту Dark Rebel

Керівник Cupra Уейн Гріффітс поділився планами на майбутнє та анонсував нову модель, прообразом якої є торішній концепт Dark Rebel.

В успіх іспанського бренду Cupra, що дебютував у 2018 році, “відбрунькувався” від Seat, вірили не всі Але, всупереч скептикам, він продемонстрував феноменальну динаміку – продажі зросли з 14 тисяч авто у 2018 році до 230 тисяч – минулого року. Загалом компанія з моменту своєї появи як самостійний бренд реалізувала близько 650 тисяч автомобілів, у тому числі в Україні.

Концепт Cupra Dark Rebel

Найближчим часом компанія має намір розширити асортимент пропонованих моделей. Вже наступного року портфоліо бренду включатиме Leon, Formentor, Born, Tavascan, Terramar та Raval, а також новинку, яка буде створена за мотивами 450-сильного концепту Dark Rebel, представленого минулого року. Спорткар вже перебуває у розробці, а керівник компанії Уейн Гріффітс з оптимізмом дивиться у майбутнє.

Концепт Cupra Dark Rebel

«Є два важливі важелі для підвищення вартості бренду Cupra з сьогоднішніх $1,7 млрд до $4 млрд до 2030 року: перше – потрібен автомобіль, який уособлюватиме нашу марку, тому я хотів би втілити Dark Rebel в реальність. Інший – це вихід на світовий рівень, тому що для створення такого рівня вартості бренду потрібно бути світовим брендом. Для нас це означає вихід до кінця десятиліття на ринок США».

Концепт Cupra Dark Rebel