X

Яким ефективним є автопоїзд Volvo Concept Truck

Новый дальнобойный автопоезд Volvo Concept Truck, благодаря улучшенной аэродинамике, позволяет сэкономить до 30% топлива.

Концептуальний автопотяг Volvo Concept Truck

Концептуальний автопоїзд Volvo Concept Truck розробляли компанія Volvo Trucks спільно зі шведським Енергетичним агентством, починаючи з 2011 року. Головне завдання проекту – збільшення ефективності магістральних автоперевезень на 50%.

Конструктори вирішили ґрунтовно попрацювати над аеродинамікою. Як тягач було взято стандартну вантажівку Volvo FH із 420-сильним двигуном D13 екологічного стандарту Євро 6. Машина отримала новий передній бампер, а також щитки на задніх колесах. Зовнішні дзеркала поступилися місцем камерам заднього виду. Спеціальний аеродинамічний обвіс отримав і напівпричіп: спойлерами закриди колеса, а в кормі з’явилися спеціальні хвостовики. В результаті витрату палива навантаженого автопотяга вдалося скоротити на 30%.

Концептуальний автопотяг Volvo Concept Truck

Крім поліпшення аеродинаміки, в автопотязі вдалося зменшити споряджену масу напівпричепа на 2 тонни, що збільшило його вантажопідйомність і відповідно зменшило собівартість перевезень. Для підвищення паливної економічності також застосовуються спеціальні шини зі зменшеним опором коченню.

«Ми постійно працюємо над транспортними засобами з економічною витратою енергії. Це – першочергове завдання як у вирішенні екологічної проблеми, так і у зниженні витрат наших клієнтів. Концептуальна вантажівка демонструє величезний потенціал у досягненні технічного прогресу», – коментує Клес Нільсон, президент і генеральний директор Volvo Trucks.

Концептуальний автопотяг Volvo Concept Truck

Незважаючи на те, що автопоїзд Volvo Concept Truck не призначений для виробництва, частину його новаторських рішень буде використано на серійних вантажівках марки.

Цей науково-дослідний проект спільно реалізують Швеція та США за підтримки шведського Енергетичного агентства та американського Міністерства енергетики. У свою чергу заокеанський проект SuperTruck має на меті збільшити транспортну ефективність магістральних вантажних перевезень на північноамериканському ринку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жан-Клод Ван Дамм і тягач Volvo – в Україні (+ВІДЕО)