X

Компанія Sharp презентувала свій перший електромобіль (фото)

Японська компанія Sharp, відома як виробник електроніки, вирішила освоїти новий сегмент. Йдеться про автомобільний. Від слів до справи перейшли досить швидко. Проте реалізовувати проект вирішили не самостійно, а за підтримки фірми Foxconn.

Первістком Sharp буде електричний мінівен. Він поки що існує в якості концепту, але згодом з’явиться серійна версія. Шоу-кар мають намір публічно показати 17 вересня у Токіо на виставці Sharp Tech-Day. Поки що інноваційну новинку продемонстрували на відео. Sharp LDK+ виглядає стримано і дуже футуристично. Особливо увагу привертає передня частина та величезне лобове скло.

Примітно, що заднє скло електрокара відсутнє. У компанії це пояснюють тим, що мінівен на максимум оснащений різними датчиками та камерами, які допомагають контролювати ситуацію на дорозі. Салон LDK+ просторий та комфортний. У Sharp його назвали «вітальнею», а все через поворотні сидіння і 65-дюймовий екран, який ідеально підходить для перегляду фільмів або організації відеодзвінків з близькими.

Бічні вікна авто оснащені рідкокристалічними жалюзі для конфіденційності, а система на базі штучного інтелекту автоматично регулює освітлення та температуру в салоні мінівена. Sharp не став поширюватися щодо характеристик електрокара, але згадав, що він отримає потужний електромотор та сонячні батареї на даху, а акумуляторна батарея ще може використовуватися як резервне джерело живлення.

Читайте також:
Незважаючи на відключення світла, в Україні різко зріс попит на електромобілі: рейтинг моделей