X

Chrysler готує новий кросовер та чергове покоління Dodge Durango

В американському відділенні концерну Stellantis працюють над новими моделями. Зокрема, протягом найближчих 2 років компанія планує представити нове покоління моделі Dodge Durango, а також новий кросовер під “материнською” маркою Chrysler.

Поточний рік стане останнім для Dodge Durango з потужним двигуном V8 HEMI, тому компанія підготувала для фанів цієї модифікації низку спеціальних лімітованих версій. Але вже у 2026 році очікується нове покоління великого кросовера, який, крім традиційного ДВС, буде доступний у повністю електричному варіанті.

Новинка збиратиметься на заводі у Віндзорі та використовуватиме модульну платформу STLA Large. Імовірно, наступна генерація Durango буде багато в чому уніфікована з моделлю Charger, яка також виробляється на цьому заводі. Імовірно, трирядний кросовер отримає акумуляторну батарею місткістю близько 100 кВт-год, а також двомоторну систему повного приводу. Базова версія електромобіля матиме у своєму арсеналі 340 кВт/462 к.с. потужності та 547 Нм крутного моменту, а в топовому варіанті, як у випадку з Charger Daytona Scat Pack, віддача силового агрегату складе 470 кВт/637 к.с. потужності та 849 Нм крутного моменту.

2024 Dodge Durango

Для шанувальників традиційних ДВС, яких у США налічується величезна кількість, компанія, швидше за все, запропонує рядний шестициліндровий двигун Hurricane об’ємом 3 літри з двома турбінами. У Charger він видає потужність 313 кВт/426 к.с. та 410 кВт/558 к.с. Залежно від версії. Що стосується нинішнього Durango, то він вирушить на спокій у 2027 році.

Ще однією новинкою, запланованою на 2026 рік, стане компактніший кросовер під брендом Chrysler. Він використовуватиме середньорозмірну платформу STLA Medium, яка передбачена для машин довжиною 4,3-4,9 м.

2022 Chrysler Airflow Graphite Concept

В електричній версії дворядний кросовер матиме акумуляторну батарею місткістю до 98 кВт-год, яка дозволить забезпечити запас ходу до 700 км. Stellantis також заявила, що він пропонуватиметься з переднім або повним приводом і матиме потужність від 160 кВт/218 к.с. до 285 кВт/387 к.с. Залежно від версії.