X

Caterham анонсував проєкт електричного спорткара Project V

Британська компанія Caterham анонсувала проєкт електричного спортивного автомобіля. У його створенні візьме участь японська компанія Yamaha Motor, а поява моделі у продажу очікується у 2026 році.

Yamaha буде постачати для своїх британських колег електричні компоненти та електроніку. Представлені раніше прототип спорткара Project V оснащувався розташованим ззаду електромотором потужністю 200 кВт/272 к.с. Але за уточненими даними у серійній моделі використовуватимуться електромотор-колеса Yamaha e-axle.

Нагадаємо, що за даними виробника 272-сильний концепт Project V міг розвивати швидкість до 230 км/год, а розгін до першої сотні займав 4,5 с. Живлення для електромотора забезпечувала літій-іонна батарея місткістю 55 кВт-год, а запас ходу обіцяли на рівні 400 км. Електрична архітектура дозволяє заряджати АКБ на швидкісних станціях постійного струму потужністю 150 кВт.

Також Caterham залучив до проєкту японську інжинірингову фірму Tokyo R&D, яка будуватиме передсерійний прототип Project V. Автомобіль обіцяють показати публіці в середині наступного року, а поява у дилерів очікується у 2026 році.