X

Cadillac Eldorado перетворили на дуже незвичайний кемпер

Его построил бывший подполковник ВВС США по имени Пол Джонс

Про існування цих двох кемперів ми могли так і не дізнатися, якби не автор YouTube-каналу RVing with Andrew Steele. В одному з останніх відео чоловік розповів про два незвичайні “будинках на колесах” і їхнього творця.

Обидва побудовані на базі класичних моделей — Cadillac Eldorado і Oldsmobile Toronado. Їх, з метою особистого використання, розробив колишній полковник ВПС США Пол Джонс. У своїх проєктах він застосував технології авіабудування. Наприклад, зовнішня обшивка автобудинку з алюмінієвих панелей. Кабіну автор також запозичив у літака.

Свій перший проєкт — Star Streak I — Джонс побудував на базі Oldsmobile Toronado 1971 року. Таке рішення автор пояснював зручністю паркування. Для нього було вкрай важливо, щоб переробка могла вміститися в стандартний гараж.

Більшість елементів інтер’єру чоловік виготовив самостійно, але є тут і деталі від класичних Cadillac. У житловому відсіку передбачено все необхідне для комфортного проживання: невелика кухня, раковина, холодильник, плита для приготування їжі і навіть двомісне ліжко. Не обійшлося без душу і туалету. Варто відзначити, що разом з дружиною Пол Джонс проїхав на незвичайному кемпері більше 160 тисяч км.

Через деякий час чоловік зрозумів, що одного будинку на колесах йому недостатньо і побудував ще один. Своє дітище він назвав Star Streak II. Автобудинок виконаний у схожому стилі, в його основі — Cadillac Eldorado 1976 року.

Салон автомобіля схожий з першим кемпером. У нього аналогічне планування і всі необхідні зручності — обідня, вітальня зони, спальня і туалет. У рух кемпер приводить 6,6-літровий двигун від Oldsmobile Toronado, що видає 200 к.с.

Зараз обидва автобудинки є частиною експозиції музею. Їх туди передав власник.

Читайте також:
Volkswagen випустив набір-конструктор для кемпінгу