X

Buick представив концептуальний мінівен OMPV

Американська компанія Buick відзначила випуск 2-мільйонного екземпляра свого популярного в Китаї мінівена GL8. У рамках урочистого заходу виробник представив перспективний мінівен майбутнього.

Компанія Buick відзначила випуск 2-мільйонного екземпляра свого популярного в Китаї мінівена GL8

Мінівени дуже популярні на ринку Піднебесної, а одним з бестселерів є сімейство Buick GL8, представлене в декількох варіантах виконання. На спеціальному заході, присвяченому випуску 2-мільйонного екземпляра мінівена, компанія представила концептуальну модель OMPV – Organic Mobile Private Villa. Новинка демонструє перспективи розвитку преміальних мінівенів марки.

Концепт Buick Organic Mobile Private Villa

За словами творців, OMPV здатний враховувати різні потреби користувачів, змінюючи планування, освітлення, комфорт та багато іншого. Кабіну можна трансформувати у вітальню для відпочинку та розваг, дитячу ігрову кімнату, мобільну кімнату для нарад або особистий простір для керівників. Для цього автомобіль оснащений інформаційно-розважальною системою з технологією зв’язку 5G та доступом до різних віртуальних сервісів. Крім того, судячи з наявності лідара, мінівен OMPV має численні системи ADAS, включаючи функцію автономного керування.

Концепт Buick Organic Mobile Private Villa

У компанії не уточнили технічних деталей, але можна припустити, що концепт використовує електричну платформу Ultium від представленого торік електрокросу Electra E5. Нагадаємо, що стандартний варіант оснащений літій-іонною батареєю місткістю 68 кВт-год і дозволяє подолати без зупинки відстань до 545 км у змішаному циклі їзди CLTC. За умови використання батареї на 79,7 кВт-год запас ходу збільшиться до 620 км. Обидва варіанти підтримують функцію швидкого заряджання.

Мінівен Buick GL8 випускається в Китаї з 1999 року і за цей час пережив 6 поколінь

Також під час церемонії представники компанії подарували Buick GL8 PHEV китайському плавцю та олімпійському чемпіону Сунь Яну.