X

Brabus показав універсал Rocket GTS за мільйон доларів

Німецька компанія Brabus добре відома шанувальникам тюнінгу у всьому світі, в тому числі завдяки унікальним проєктам. Чергове дітище компанії – Rocket GTS з кузовом Shooting Brake є глибоким тюнінгом Mercedes-AMG SL.

Mercedes-Benz має кілька варіантів виконання родстера SL – від AMG, Maybach і в екстремальному варіанті Mythos PureSpeed, але жоден з них не мав ні жорсткого даху, ні тим більше кузова універсал, як у Rocket GTS. У компанії Brabus розробили “з чистого листа” та виготовили для новинки унікальні кузовні панелі, включаючи дах, стійки та задню частину кузова, задні крила та двері багажного відділення з антикрилом та масивний дифузор. Rocket GTS також отримав розширені передні крила, новий капот із додатковими повітрозабірниками та інші доробки.

Усі кузовні панелі та аеродинамічні елементи виготовлені з вуглепластику, що дозволило знизити вагу новинки. Автомобіль провів чимало часу в аеродинамічній трубі, щоб його форма могла гарантувати стабільність та керованість на швидкостях понад 300 км/год. У цьому боліду допомагають плоский дах, задній спойлер типу “качиний хвіст” і задній дифузор виразний, що забезпечують додаткову притискну силу.

Модель GTS отримала також стильні колісні диски Brabus Monoblock P Platinum Edition із вбудованими карбоновими аеродинамічними “лезами”, що покращують охолодження гальм. Ще однією яскравою особливістю новинки став “квартет” титанових вихлопних труб з активними заслінками, що забезпечують Rocket GTS невимовне звучання.

Під капотом Rocket GTS розташувався серйозно доопрацьований 4,5-літровий V8 із двома турбінами та допоміжним електромотором. Віддача гібридної системи досягає 735 кВт/1000 к.с. та 1620 Nm. Спочатку момент, що крутить, досягав великої величини в 1820 Нм, але його вирішили знизити за допомогою електроніки, щоб забезпечити надійну і довговічну роботу 9-ступеневого “автомата”.

За даними виробника, Rocket GTS здатний розганятися від 0 до 100 км/год за 2,6 с, позначку “200” стрілка спідометра подолає через 9,5 с після старту, а щоб досягти 300 км/год необхідно всього за 23,6 с. Заявлена ​​максимальна швидкість – 317 км/год.

Універсал із посадковою формулою 2+2 є найпрактичнішим SL, який можна купити за гроші. Вищий кузов Shooting Brake та відсутність механізму відкидного даху дозволили суттєво збільшити місця для багажу. У комплекті з машиною пропонується ексклюзивний набір дорожніх сумок, для оздоблення яких застосовується та ж шкіра, що й для оздоблення салону. В інтер’єрі Brabus Masterpiece, виконаному в сіро-чорній гамі, використані м’яка шкіра, алькантара та вуглепластик.

Brabus Rocket GTS оцінили в 945 762 євро ($ 1024 553). Скільки таких автомобілів буде виготовлено, у компанії не повідомили.