X

BMW відзначить 25-річчя кросовера X5 випуском спецверсії

Канадський підрозділ компанії BMW запропонує своїм клієнтам лімітовану версію кросовера BMW X5, присвячену 25-річчю культової моделі E53 1999 року. Edition 25 Jahre буде виготовлена ​​тиражем 250 екземплярів.

Нагадаємо, що 1 вересня 1999 з конвеєра заводу BMW в американському Спартанбурзі зійшов перший серійний Х5 першого покоління (E53). З того часу модель пережила кілька інкарнацій і з 2018 року випускається у четвертій генерації. За чверть століття у всьому світі було реалізовано близько 3 млн кросоверів цієї моделі.

BMW X5 Edition 25 Jahre буде випущено у кількості 250 машин, які будуть реалізовані на канадському ринку. Новинка є “родичкою” X5 Silver Anniversary Edition для американського ринку, але має власні унікальні кольори та колісні диски.

Edition 25 Jahre створено на основі версії 2025 X5 xDrive40i, об’єднавши комплектації xLine та M Sport. Для обробки екстер’єру використані чорні акценти від M Sport, включаючи окантування скла, накладки повітрозабірників, облицювання радіатора та багажні рейлінги. Від xLine s новинка отримала алюмінієві сріблясті вставки на боковинах та бамперах. Доповнюють стильний вигляд 21-дюймові диски Orbit Grey з Y-подібними спицями, що нагадують оригінальні 18-дюймові диски першого покоління.

Для новинки підрозділ BMW Individual Manufaktur запропонував зі своєї палітри два виразні та насичені відтінки – темно-зелений Oxford Green II Metallic та синій Le Mans Blue Metallic, які нагадують кольори перших BMW X5 у 1999 році.

Версія в синьому кольорі Le Mans Blue Metallic отримала салон Silverstone Sensafin та оздоблення Poplar Grain Anthracite Brown Open-Pored, а варіант Oxford Green II Metallic поєднується із салоном Coffee Sensafin та оздобленням Fineline Stripe Brown High-Gloss.

Версія 25 Jahre оснащена пакетом xOffroad, що додає чотири режими водіння для складних ландшафтів (xSnow, xSand, xGravel та xRocks). Пакет також включає пневматичну підвіску всіх коліс, механічне блокування заднього диференціала, додатковий захист днища та спеціальний режим xOffroad View на інформаційно-розважальному дисплеї.

Багате стандартне обладнання включає функцію підігріву сидінь, підлокітників та рульового колеса, аудіосистему Harman-Kardon, систему допомоги при паркуванні Professional ADAS та топову версію вигнутого цифрового екрана BMW з проєкційним дисплеєм та навігацією доповненої реальності.
BMW X5 Edition 25 Jahre з’явиться у канадських дилерів у четвертому кварталі нинішнього року Вартість новинки стартує з 102 500 канадських доларів (еквівалентний $75 327).