X

BMW представила новий спорткар M2

Німецька компанія BMW офіційно презентувала нове спортивне авто від підрозділу M GmbH. Нове купе BMW M2 стало потужнішим, динамічнішим, отримало свіжий дизайн інтер’єру та екстер’єру, а також оновлену операційну систему ОС 8.5 для iDrive.

Новий BMW M2 оснащений рядною бензиновою шісткою, яка працює в парі з 8-ступеневою секвентальною коробкою M Steptronic або опціонною 6-ступеневою механікою. Вся потужність двигуна відправляється до задніх коліс. У цьому автомобілі фахівці M GmbH змогли поєднати компактні розміри, універсальне шасі, яке дозволяє використовувати М2 як в місті, так і на гоночній трасі, а також можливість індивідуально налаштувати всі параметри автомобіля.

Двигун M TwinPower Turbo з двома турбінами, прямим упорскуванням High Precision Injection, технологіями Valvetronic та Double-Vanos розвиває максимальну потужність 353 кВт (480 к.с.) при 6250 об/хв і може розкручуватися до 7200 об/хв. Максимальний момент, що крутить, забезпечується в широкому діапазоні оборотів від 2650 до 6130 об/хв. Зі стандартною 8-ступеневою АКП M Steptronic він досягає 600 Нм, а з опціонною 6-ступеневою “механікою” – 550 Нм.

Розгін від 0 до 100 км/год займає 4 секунди з АКП і 4,2 ​​с – з “механікою”. Максимальна швидкість досягає 250 км/год, але при покупці пакета M Driver’s Package електронний нашийник можна розпустити до 285 км/год. За дорогу новинка міцно тримається різновеликими колесами – спереду встановлені 119-дюймові, а ззаду – 20-дюймові M диски зі здвоєними спицями та чорним покриттям.

У салоні з’явилося нове багатофункціональне спортивне кермо зі шкіряною обробкою та червоним маркером на 12 годин. Вся оперативна інформація виводиться на вигнутий дисплей на панелі приладів і проєкційний екран перед очима водія. Велика панель включає 12,3-дюймовий інформаційний екран і сенсорний 14,9-дюймовий дисплей інфо-розважальної системи, яка отримала прошивку 8,5. Функції кліматичної системи отримали цифрове управління, також можна скористатися голосовим помічником BMW Intelligent Personal Assistant.

Новий BMW M2 збиратиметься паралельно зі спорідненим 2 Series Coupе на заводі компанії в Мексиці. Старт продажів новинки заплановано на серпень цього року. Очікується, що понад 40% всіх машин буде реалізовано в країнах Європи, а основними ринками збуту стануть США, Німеччина, Китай, Великобританія та Японія.

Раніше ми розповідали, що компанія Alpina презентувала нові B3 GT та B4 GT, основою для яких стали рестайлінгові BMW M3 та M4.