X

BMW об’єднується з Toyota для водневої революції

BMW має намір випустити новий водневий автомобіль, який зробить революцію у цьому сегменті. Щоб реалізувати задумане, компанія поєднується з Toyota. Не йдеться про повне злиття, а лише про розширення співпраці між виробниками.

Якщо раніше Toyota була одним із автовиробників, які вірили у майбутнє водню, то тепер до неї приєдналася BMW. Керівництво німецької марки також визнало перспективність цього напряму і має намір досягти в ньому успіху. Перший електрокар BMW на водневих паливних елементах, який можна буде купити, мають намір представити у 2028 році.

Німецький автогігант не розкривав подробиць про майбутню новинку. У BMW лише заявили, що вона буде водневою версією існуючого продукту. Але йдеться не про існуючий iX5. Також це буде оригінальний продукт, а не перелицьована Toyota. Японська марка лише допоможе баварцям розробити нову екологічну силову установку.

Читайте також:
Mercedes-Benz показав у роботі всюдихід із водневим ДВЗ

Варто зазначити, що паливні елементи, якими комплектується BMW iX5 Hydrogen, поставляються Toyota. А баварці їх самостійно пакують у алюмінієвий корпус. Заявлена ​​дальність ходу моделі 504 км у циклі WLTP.