X

BMW готує подовжений спортседан 2-Series Gran Coupe L

Німецький виробник нещодавно представив подовжений кросовер Х2 для китайського ринку, а тепер з’явилася інформація про швидку появу довгообазної версії 2 Series Gran Coupe L, включаючи потужну 330-сильну версію M235.

Подовжений варіант BMW 2-Series Gran Coupe L у модельній ієрархії компанії буде на сходинку вище седана 1-Series. Суфікс L означає додаткові дюйми між осями, забезпечуючи більше місця для задніх пасажирів – важлива особливість для китайського ринку.

Згідно з документами, 2-Series Gran Coupe L матиме колісну базу 2780 мм, що на 110 мм більше, ніж у попередньої моделі. Його загальна довжина збільшилася на 137 мм, досягнувши 4663 мм. Модель зі стандартною колісною базою для Північної Америки, Європи та інших західних ринків також може трохи збільшитись, скоротивши розрив із китайським аналогом.

Подовжена версія виділяється злегка переробленими дверима з розташованими за рівнем ручками і більш плоскою поясною лінією на вигині Хоффмайстера. Крім цих деталей, обидва варіанти мають абсолютно новий дизайн передньої частини, запозичений у родинного BMW 1-Series 2025 року. Задня частина також перетворилася, отримавши агресивніші світлодіодні задні ліхтарі, натхненні X2.

Нещодавні шпигунські знімки та патентні креслення вказують на те, що BMW 2-Series Gran Coupe для західного ринку пропонуватиметься як у звичайній комплектації, так і в комплектації M-Package. Навпаки, китайська версія 2-Series Gran Coupe L показана тільки з більш спортивним обважуванням, що дозволяє припустити, що він може бути стандартним для цієї версії.

У Китаї компактний седан буде доступний із трьома бензиновими двигунами: 1,5-літровою потужністю 128 кВт/174 к.с. у 220L, 2,0-літровою потужністю 167 кВт/227 к.с. у 225L та 2,0-літровою потужністю 246 кВт/335 к.с. у продуктивному M235L.
BMW 2-Series Gran Coupe L вироблятиметься в Китаї на спільному підприємстві BMW Brilliance. Офіційний дебют очікується наприкінці року, разом зі стандартним 2-Series Gran Coupe, який, як і раніше, збиратиметься у німецькому Лейпцигу.