X

Бійці ЗСУ затрофеїли новий російський танк Т-80БВМ (відео)

У Курській області РФ поблизу села Гончарівка українські воїни захопили російський танк Т-80БВМ. Він 2023 року випуску та повністю у справному стані.

Про трофей розповів український журналіст Юрій Бутусов. Також він показав відеотехніку та наших бійців, які провели успішну операцію. Відомо, що цей танк росіяни хотіли перекинути на Харківщину і там використати в атаках. Але реалізувати задумане їм не вдалося. Тепер цей Т-80БВМ використовуватимуть бійці ЗСУ проти його колишніх власників.

Бутусов заявив, що в операції брали участь бійці військової контррозвідки СБУ та розвідники 80-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ. Танк перебував у засідці, але українські воїни вчасно помітили його та перехопили ініціативу. Примітно, що росіяни покинули цей Т-80БВМ з повним баком палива та боєкомплектом.

Читайте також:
ЗСУ продовжують знищувати автомобілі та бронетехніку російських окупантів – статистика на 13 серпня

«10 серпня воїни департаменту військової контррозвідки СБУ з позивними Механ і Фокс, разом із розвідниками 80-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ з позивними Єврей, Коуч і Жора, захопили поблизу міста Суджа на Курщині найновіший російський танк Т-80БВМ2 Повітряно-десантних військ РФ», – написав журналіст.

https://www.youtube.com/watch?v=CtWDiAbbmMw" layout="responsive" width="1000" height="563">