X

Bentley відреставрував перший екземпляр седана T-Series (фото)

Компанія Bentley відновила перший седан T-Series. Модель 1965 року випуску приєдналася до колекції Bentley Heritage. На її реставрацію майстрам знадобилося майже півтора роки.

Автомобіль із номером шасі SBH1001 відновили до оригінального стану. Роботи проводила фірма P&A Wood та заводський підрозділ класичних автомобілів Bentley, враховуючи усі стандарти компанії. Наголошується, що реставрація раритетного седана пройшла під гаслом «ремонт замість заміни». Підсумковий результат вразив навіть найдосвідченіших експертів.

Варто зазначити, що перший екземпляр Bentley T-Series 59 років простояв без руху в запасниках марки. Крім неідеального зовнішнього стану, ще було втрачено більшість деталей. Особливо жахливим був стан салону седана. Він вигорів, була відсутня приладова панель, а дроти просто звисали на підлогу.

Також після повного розбирання стали видно огріхи кузова у вигляді іржі та сколів фарби. Фахівцям довелося повністю замінити крила, відполірувати бампери та очистити хромовані деталі. Тільки після цього розпочали відновлення лакофарбового покриття. Впоралися з цим складним завданням чудово і седан виглядає так, ніби щойно покинув конвеєр.

Як це не дивно, але найменше постраждав від тривалого простою 6,23-літровий двигун V8. Для того, щоб він знову запрацював, фахівці компанії замінили олію, оновили сальники заднього моста та переналаштували коробку передач. Як фінальний штрих цього Bentley T-Series повернули історичний номерний знак і тепер седан офіційно допущений на дороги загального користування.

Читайте також:
Bentley анонсував прем'єру нового седана Flying Spur