X

Автострахування в Україні: з’явилися нові послуги

Сегодня на украинском рынке автострахования доля реализованных полисов КАСКО занимает едва ли 3%, однако с появлением новых услуг от British Auto Club ситуация может поменяться кардинальным образом.

Із лютого 2017 року в Україні почав працювати British Auto Club, який виводить автострахування на новий рівень. Автовласник отримує можливість придбати поліс КАСКО напряму, без посередників і накруток. Він автоматично стає членом клубу British Auto Club, отримуючи безпрецедентні сервіси.

Так, наприклад, функція Assistance дає змогу викликати евакуатор у будь-яку точку України, хоч би де зламався автомобіль. Ще й більше, для екстреного виклику евакуатора або експертів клубу на місце ДТП, не обов’язково телефонувати, достатньо на смартфоні зі встановленим відповідним мобільним додатком натиснути «тривожну кнопку». Автовласникам пропонуються три пакети на вибір: Silver, Gold і Platinum.

На презентації British Auto Club у Києві

British Auto Club співпрацює з українською страховою компанією «Талісман», яка однією з перших на вітчизняному ринку запропонувала послугу прямого страхування – без посередників. British Auto Club керується у своїй роботі принципом «5+5». Тобто на розгляд усіх документів та ухвалення рішення за страховим випадком необхідно щонайбільше  п’ять днів, протягом п’яти банківських днів здійснюються виплати. Відсоток виплат у компанії досягає 75%, і це при тому, що середній показник на ринку – 40%.

Сьогодні відсоток автовласників, які віддали перевагу полісу КАСКО в Україні ледве дотягує до 3%. Для порівняння у Великій Британії він становить 95% і навіть у Туреччині – 30%. Хочеться вірити, що надання нових сервісів підніме автострахування в Україні на новий, більш цивілізований рівень.

Роман Степановський, директор з маркетингу British Auto Club демонструє функцію тривожної кнопки на смартфоні

British Auto Club провів опитування автовласників в спеціальних фокусних групах, яке засвідчило, що від 63 до 94% бажають отримувати нові сервіси з автострахування.

Опитування British Auto Club