X

Подарунок на 78 років: дідусь відзначив іменини купівлею 720-сильного McLaren

78-летний Генри Харрфельдт планирует использовать суперкар для ежедневных поездок во время заслуженного отдыха на пенсии

Норвезькі пенсіонери сильно відрізняються від наших, і ось прямий тому доказ. Генрі Гаррфельдт придбав на своє 78-річчя родстер McLaren 720s Spider. За новенький автомобіль йому довелося віддати 4 317 000 крон або 453 тисячі доларів.

Розповідаючи про покупку YouTube каналу luden_cars, він заявив, що неймовірно задоволений. Чоловік купував суперкар для щоденного використання і не має наміру змінювати плани. На сьогодні він вже подолав на ньому понад 4 тис. кілометрів.

Варто відзначити, що новоспечена новинка — не єдиний автомобіль у гаражі Генрі. Він приєднався до компанії раритетного родстера Cobra 427 і Ford GT40. Наважуючись зробити покупку, пенсіонер зауважив, що керувати новеньким McLaren йому буде простіше, ніж двома вже наявними трековими автомобілями.

Суперкар McLaren 720s можна придбати у трьох версіях. Виробник називає новинку найлегшою в класі, оскільки її вага становить лише 1332 кг. Автомобілю дістався 4.0-літровий V8 із двома турбінами потужністю 720 к.с. У пару йому передбачено 7-ступінчастий «робот» із двома зчепленнями. “Сотню” спорткар набирає за 2.9 секунди. Максимальна швидкість становить 341 км/год.