X

Автомобілі Toyota отримали функціонал для забудькуватих водіїв

Toyota розширила функціонал автомобілів, що випускаються. Першим нову технологію отримав мінівен Sienna, який оновили до моделі 2025 року.

Йдеться про функцію, яка заснована на радарі та адресована забудькуватим водіям. Вона нагадає про пасажирів на задніх сидіннях, а саме про дітей, яких залишили в автомобілі. Система, після того, як будуть заблоковані двері, проведе контроль і, виявивши дітей, включить аварійний сигнал, а замки дверей почнуть видавати різні звукові сигнали. Якщо після цього не буде ніякої реакції, то система відправить смс-повідомлення на телефон власника авто, якщо двері після цього не відчиняться протягом двох хвилин, то зробить дзвінок.

Нова система повідомить водія про наявність пасажирів у салоні навіть якщо він зупиниться та кине двері не замкненими, а сам відійде на велику відстань від машини. У цій ситуації вона буде поблажливішою і почне відправляти смс-повідомлення лише через 10 хвилин простою. У Toyota заявили, що все це зроблено для того, щоб уникнути смертей у спеку, коли достатньо і короткого часу перебування в замкненій машині, щоб у дітей почався перегрів.

Читайте також:
Toyota готує новий електрокрос спільно з BYD та FAW

Зазначається, що контролює наявність пасажирів у салоні авто 60-гігагерцевий радар. Він встановлений на стелі та здатний контролювати другий та третій ряд сидінь. Також в оснащення оновленої Sienna увійде 12,3-дюймова цифрова панель приладів, а в топових комплектаціях моделі з’явиться пилосос і холодильник. Ще покращили оздоблення салону.