X

Авто з Кореї: чи є підступ?

Корейські автомобілі на українському ринку дедалі активніше конкурують з “європейцями” і “американцями”. Як мінімум 2 факти свідчатьна користь їх вибору: різниця в ціні з аналогами на українському ринку (до 40%), комплектація з газовою установкою. Так чому ж для українців фраза “авто з Кореї: в чому підступ” все ще актуальна? З чим пов’язана недовіра до корейського ринку і як йдуть справи насправді?

Одна з причин підозрілого ставлення до корейського автопрому — незнання. Люди з ним раніше просто не стикалися. Машини звикли приганяти з Європи, Америки. Низька ціна на пристойні на вигляд з прекрасними характеристиками машини з Кореї викликає сумніви тільки тому, що не всі розуміють, за рахунок чого формується різниця з ціною на аналоги зі США.

Насправді ніякого підступу немає. Ціна на “корейців” — результат певної взаємодії корейського автопрому з покупцем. Щоб вигідно купити машину з Кореї, потрібно підібрати компанію, яка організовує доставку з розмитненням.

Українська компанія PLC Group пропонує не просто пригнати машину на вигідних умовах, але і з післяоплатою. Перед купівлею клієнту надсилають реальні фото і відео машини з описом технічного стану. В Україні авто розмитнять, поставлять на облік і доставлять клієнту в рамках прописаної в договорі суми. Середня економія пригону авто з Кореї с PLC Group — до 40%!

Переваги авто з Кореї

Корейські машини купують, тому що це вигідно. І справа не тільки в стартовій ціні. Комплектація газовими установками дає змогу економити на обслуговуванні машини в Україні. Корейський автопром довгий час працював виключно на внутрішній ринок. Купити іномарку для корейця майже неможливо. Розмір мит непорівнянний з вигодою від купівлі. Тому в Кореї купують машини місцевого виробництва: Hyundai і Kia.

Ексклюзивність авто з Кореї — ще один привід звернути увагу саме на них. Багато моделей, випущені виключно для внутрішнього ринку, продаються з унікальним набором опцій і в максимальній комплектації.

Недоліки корейських машин

Купівля машини з Кореї може обернутися розчаруванням. Частіше, якщо зайва самовпевненість або бажання заощадити завадили звернутися до перевіреної компанії, яка взяла б на себе відповідальність за вибір, доставку та розмитнення.

Купити машину з Кореї по Інтернету в Україні практично неможливо. Принаймні, вигідно. Що може піти не так:

  • авто виявиться битим із косметичним ремонтом;
  • скручений пробіг — бич уживаного авто, але тільки не в разі, якщо його купує  досвідчена команда, така як PLC Group, наприклад;
  • висока комісія, дорогі послуги з доставки, проблеми з розмитненням тощо.

Крім того, чимало корейських машин продають після того, як вони відпрацюють у таксі. Зазвичай це помаранчеві Hyundai або Kia, рідше білі або сірі в комплектації “економ”. Визначити “таксиста” легко за пробігом, як правило, це більше 50 000 кілометрів на рік. Звичайно, якщо пробіг не був підкручений. У таких машинах закладений ресурс двигуна вже добігає кінця, тому ремонт в Україні зітре всі отримані від купівлі вигоди.

Які авто продаються в Кореї?

Українцям варто звернути увагу на корейські позашляховики і кросовери. За бажання можна недорого купити прекрасний автомобіль з невеликим пробігом і в повній комплекції. Приклади таких машин:

  • Kia Sportage;
  • Hyundai Tucson;
  • Kia Sorento;
  • Hyundai Santa Fe і др.

Просторі та комфортні салони в седанах: Кіа Оптима, Hyundai моделей Grandeur і Elantra.

Тим, для кого на першому місці місткість, варто придивитися до таких автомобілів: Hyundai Palisade, Hyundai Grand Starex, Kia Grand Carnival. Ці машини з Кореї можуть коштувати в 2 рази дешевше, ніж в Україні.

Чому краще замовляти доставку машини з Кореї під ключ?

Є маса нюансів, що ускладнюють процес, починаючи від вибору і реєстрації на аукціоні і закінчуючи організацією транспортування автомобілів. Мовний бар’єр тільки ще більше погіршить становище, тому без досвіду перегону машини з Кореї і розуміння принципів, за відсутності зв’язків з перевізниками і митними брокерами рекомендуємо відкинути ідею про самостійне перевезення з голови, поки це можливо.

Компанія з перегону корейських машин не просто вибере і купить машину за погодженням з клієнтом. Вона організовує доставку і розмитнення. З Південної Кореї машини перевозять рокерами без контейнерів. Перш ніж авто буде вивантажено в Одеському порту, його перевантажать в одному з портів Європи, оскільки прямого сполучення з Україною у Кореї немає.

Завдання перевізника — проконтролювати етапи перевантаження і доставки, виключити навіть натяки на пошкодження. Контролювати процес дистанційно без досвіду і розуміння тонкощів неможливо.

У скільки обійдеться перевезення — приклад розрахунку

Щоб розуміти, у скільки обійдеться купівля корейського авто, потрібно враховувати, що загальну вартість формують: ціна машини, аукціонний збір, оформлення для експорту; транспортування, розмитнення, сертифікація.

Для прикладу розрахуємо вартість корейського Hyundai Sonata (2013 р.в.) за аукціонною ціною 1200 доларів. Підсумкова вартість машини буде сформована після підсумовування:

  • аукціонного збору: $ 353;
  • завантаження на контейнер: $100;
  • експертної підготовки: $250;
  • послуг посередника: $500;
  • доставки в Україну: $1400;
  • експедиторських послуг: $ 400;
  • послуг митного брокера: $ 400;
  • розмитнення: $2007.

Якщо потрібен ремонт (припустимо, що він обійдеться в $1100), то загальна ціна машини виявиться трохи більше $7,7 тис. В Україні машина з аналогічною комплектацією і пробігом обійдеться в $10 тисяч.

Висновок

У купівлі корейських авто немає ніякого підступу. Швидше, це реальна можливість заощадити від 25% до 40% на ціні, але за умови, що купівлею, оформленням і перевезенням буде займатися досвідчена команда компанії-посередника. На українському ринку подібні перевезення організовує компанія PLC Group. Договір про доставку корейського авто під ключ — гарантія вигідної купівлі без особистої участі в процесі.