X

Ariel представив потужне багі Nomad 2

Британська компанія Ariel Motor, відома своїми екстремальними автомобілями, презентувала друге покоління свого багі. Попри схожість із попередником, Nomad 2 створений “з чистого листа”.

Нагадаємо, що вперше модель Nomad з’явилася у портфоліо Ariel Motor у 2015 році. Новинка продовжує розвиток свого попередника. Автомобіль отримав новий двигун, запозичений у Ford Focus ST. Турбований 2,3-літровий двигун сімейства EcoBoost прийшов на зміну колишньому 2-літровому мотору Honda. Завдяки власному електронному блоку керування двигуном, новинка має у своєму арсеналі 227 кВт/309 к.с. і 518 Нм крутного моменту.

Ліворуч Nomad 2, а праворуч – його попередник Nomad

Розташований за кріслами водія і єдиного пасажира двигун отримав нову впускну систему, збільшений радіатор, двоступеневу систему очищення повітря, що нагнітається інтеркулером, і паливний бак об’ємом 70 л (+40%). За даними виробника, повністю заправлений автомобіль здатний долати без зупинки до 885 км.

Потужність від двигуна передається до задніх коліс через 6-ступеневу “механіку” або опційну секвентальну 6-ступеневу КП Quaife, а допомагає в цьому диференціал обмеженого тертя. На спринт 0-97 км/год новинці потрібно всього 3,4 секунди, а максимальна швидкість досягає 216 км/год. Для кращої стійкості та більшого комфорту колісну базу збільшили на 48 мм, а колію – на 50 мм.

Трубчаста просторова конструкція, що несе, стала товщі, що дозволило на 60% збільшити її жорсткості на кручення. Підвіска на подвійних поперечних важелях стандартно поставляється з амортизаторами K-Tech та пружинами Eibach. Як альтернатива пропонуються регульовані амортизатори Ohlins TTX або двоступеневі амортизатори Bilstein з виносними резервуарами.

Регульовані гальма стали на 40% більше, а ручне гальмо має гідравлічний привід. Щоб полегшити життя водієві, Ariel Nomad 2 отримав систему ланч-контролю, систему контролю тяги та ABS. Залежно від варіантів використання модель може бути оснащена різними колесами та шинами діаметром 16 або 18 дюймів.

Для Ariel Nomad 2 пропонується список з більш ніж 100 опцій, що дозволяє створити унікальний екземпляр. Вартість новинки стартує з позначки $86995.