X

Оренда автомобіля: види та особливості

В наш час нарівні з продажем автомобілів є також оренда автомобіля. Взяти машину напрокат можна практично у всіх великих містах. Причому цей сервіс має попит не тільки серед туристів або на фотосесіях.

Види оренди авто

Залежно від цілей поїздок та потреб замовника він може вибрати відповідний йому вид оренди транспортного засобу. Існують такі типи оренди автомобіля:

  • Довгострокова оренда – починається від 7 діб користування Ця послуга користується популярністю серед людей, яким постійно пересуваються містом, проте з різних причин не планують придбання власного автомобіля. За вартістю він вважається найкращим варіантом для клієнтів, оскільки передбачає найвигідніший тариф та суттєві знижки, а також можливість продовження терміну оренди. Такий вид оренди включає і повне страхове покриття, сервісне обслуговування та багато інших можливостей.
  • Короткострокова оренда – вигідне та зручне рішення для тих орендарів, яким потрібна машина лише на кілька днів. Наприклад, приїжджаючи ненадовго у відрядження чи відпочинок, зручніше переміщатися власною машиною, ніж таксі чи громадському транспорті. Переваги такої послуги: фіксована вартість оренди за добу, можливість при необхідності орендувати додаткове обладнання (навігатор, автокрісло та інше).
  • Одноденна – якщо ви приїхали на день у справах чи як турист, значно зручніше взяти напрокат машину. Це дає максимальну свободу пересування та дозволяє самостійно планувати свій час. Послуга одноденної оренди дуже корисна тим людям, яким автомобіль потрібен «тут і зараз». Ще один варіант, коли може знадобитися разова оренда – весілля, фотосесія чи романтичне побачення. У такому разі орендар на обумовлений час отримує машину преміум-класу в ідеальному стані. Єдиний нюанс – ціна оренди на 1 добу буде менш вигідною.

Як правильно вибирати автомобіль?

Вибирати автомобіль для оренди слід, ретельно все продумавши. Існують такі критерії вибору:

  • Розмір машини. При виборі розміру автомобіля в першу чергу потрібно враховувати скільки пасажирів і який багаж він буде перевозити. Для сімейних подорожей бажано вибирати машину високої місткості. Маючи просторий салон та габаритний багажник, вона буде гарним варіантом для тривалих поїздок. У такому разі підійде мінівен або позашляховик. Для парних чи одиночних поїздок економніше купувати в оренду компактні автомобілі.
  • Клас машини. Якщо вам потрібно орендувати недороге авто, можна вибрати модель бюджетного або середнього класу. Наприклад, для повсякденних поїздок містом найбільш раціонально брати машини економ-сегмента. Якщо є можливість і бажання платити більше і отримати натомість підвищений комфорт, служба прокату надасть в оренду якісний і презентабельний автомобіль преміум-класу.
  • Економічність у витраті палива. Цей критерій дуже важливий, якщо запланована тривала подорож. Загальні витрати на поїздку прямо пропорційні економічності автомобіля. З цієї точки зору рекомендують вибирати гібриди та електромобілі. Серед автомобілів, що працюють на бензині та дизелі, також є цілком економічні варіанти.

Ці параметри будуть найважливішими при виборі авто для прокату. Якщо виникають питання, завжди можна проконсультуватися зі спеціалістами служби, щоб отримати професійну консультацію.