X

Американські БМП «Bradley» стали на службу ЗСУ (відео)

В Україну продовжує прибувати військова техніка, яка була передана західними партнерами. Днями на службу ЗСУ стали американські бойові машини піхоти М2 «Bradley».

БМП M2A3 прийняла на озброєння 47-ма окрема механізована бригада ЗСУ. На те, що їх отримала саме ця бригада, вказують спеціальні мітки на кузовах. Скільки саме машин здобули захисники України не уточнюється. На відео потрапила колона з дев’яти броньовиків Bradley та одного медичного М113.

Раніше Міністр оборони України Олексій Резніков повідомляв, що США в рамках чергового пакету військової допомоги пообіцяло передати Україні 60 одиниць БМП M2A3. Відправлення здійснюватиметься кількома партіями. Броневики мають посилити обороноздатність наших захисників перед контрнаступом.

Читайте також:
ЗСУ затрофеїли російський БМП «Бережок» та МЛПК на базі КрАЗ

БМП М2 «Bradley» мають броньований корпус, який здатний захистити особовий склад від обстрілу з вогнепальної зброї та уламків мін. Також у нього посилене дно, яке захищає від підриву мін. Вага машини складає 19 тонн. Екіпаж – 3 особи (командир, навідник та механік-водій), десант – 9 осіб. В оснащення входить 20-мм гармата та кулемет.