X

Alfa Romeo Sprint відродили у вигляді рестомоду

Португальська компанія Alma представила рестомод, натхненний гоночним болідом Alfa Romeo Sprint “Групи Б”. За основу для свого витвору реставратори та тюнери з Португалії взяли популярну масову модель Alfa Romeo Alfasud. У процесі роботи над проєктом купе отримало стильний дизайн, посилену ходову частину та потужний силовий агрегат.

Прототип Alfa Romeo Alfasud Sprint 6C, створений у 80-ті роки

Нагадаємо, що в 1982 році італійська компанія Autodelta розробила ралійний прототип на базі моделі Sprint з центральним розташуванням двигуна V6 та розширеним кузовом від стилістів ательє Zagato. На жаль, Sprint, підготовлений за регламентом безкомпромісної Group B, не брав участі у змаганнях, хоча й залишив свій слід у серцях фанів Alfa Romeo.

Кузов Alma Sprint виготовлений з композитних матеріалів, що дозволило знизити вагу до 880 кг

Зразок 2024 виглядає не менш емоційно, ніж його прообраз з 80-х. Кузов Alma Sprint виготовлений з композитних матеріалів, що дозволило знизити вагу до 880 кг. Автомобіль отримав “м’язисті” крила, нові бампери, оригінальні дзеркала та вбудований задній спойлер. “Квартет” фар Hella імплантований в нову перфоровану алюмінієву решітку радіатора.

Автомобіль отримав “м’язисті” крила, нові бампери, оригінальні дзеркала та вбудований задній спойлер

Салон із численними спортивними елементами з полірованого алюмінію оброблений алькантарою та вельветовою тканиною. Кермо від Zagato вдало поєднується з алюмінієвим важилем КП. Нові “ковші” та змінене положення кермової колонки дозволили покращити ергономіку місця водія, а 4-точкові ремені Sabelt забезпечать безпеку.

Кермо від Zagato вдало поєднується з алюмінієвим важилем КП

У рух Alma Sprint наводить опозитний 4-циліндровий мотор об’ємом 1,8 літра, який отримав нові головки циліндрів, ковані поршні, нові елементи ГРМ та пару карбюраторів Dellorto. Віддача двигуна досягає 160 к.с. Реалізувати його потенціал допоможуть спортивна 5-ступенева “механіка” та диференціал обмеженого тертя Torsen. Серед технічних особливостей новинки – регульовані амортизатори, покращені гальмівні механізми з вентильованими дисками збільшеного діаметра та інші спортивні компоненти, що покликані покращити швидкісні та динамічні характеристики машини.

У рух Alma Sprint наводить опозитний 4-циліндровий мотор об’ємом 1,8 літра

Всього Alma планує виготовити 20 спортивних автомобілів Sprint для фанів швидкості, причому, в компанії обіцяють, що кожен автомобіль буде неповторним завдяки різноманітності пропонованих опцій. Перші покупці зможуть отримати свої екземпляри у третьому кварталі цього року. Ціни стануть відомими ближче до початку продажу.