X

Новий електрокар Lucid Air б’є рекорди ефективності

Базова модель оновленого електричного седана Lucid Air Pure здатна подолати відстань 5 миль (8 км) на 1 кВт електроенергії. Це найкращий показник ефективності серед усіх електромобілів, що серійно випускаються.

Компанія Lucid Motors здійснила модернізацію свого електричного седана Lucid Air. Тепер він може подорожувати далі, ніж будь-коли раніше. Модифікації, внесені в Air Pure 2025 року, також роблять його, на думку Lucid, найенергоефективнішим автомобілем з будь-коли створених.

Базова модель Lucid Air Pure вартістю $69 900 отримала новий акумулятор місткістю 84 кВтг, який дозволяє йому проїхати 420 миль (676 км) на одному заряді. Це робить його першим транспортним засобом, що забезпечує запас ходу 5 миль (8 км) на кіловат енергії. Для порівняння, Tesla Model S може проїхати 4 милі (6,4 км) на кіловат енергії, тоді як Mercedes-Benz EQS та Rivian R1S можуть проїхати 3,25 милі (5,2 км) та 2,68 милі (4,3 км) відповідно за тієї ж потужності.

Модельний ряд 2025 також включає оновлені варіанти Air Touring і Air Grand Touring. Вартість Air Touring середнього класу починається з $78 900, а запас ходу складає 406 миль (653 км). Він має у своєму арсеналі два електродвигуни сумарною потужністю 620 к.с. Варіант Air Grand Touring коштуватиме $110900. Він може подолати на одній зарядці 512 миль (824 км), що на 27 миль (44 км) більше, ніж у моделі минулого року.

Усі версії у стандартній комплектації отримали теплову помпу, який уперше використовувався у флагманському Air Sapphire. Він допомагає збільшити запас ходу та прискорити зарядку в холодних умовах. Крім того, автомобілі отримали новий “хард” зі збільшеною втричі обчислювальною потужністю та вдвічі більшою пам’яттю порівняно з версією 2024 року. Також до стандартної комплектації всіх версій увійшли вдосконалена система допомоги водієві DreamDrive Premium та “просунута” аудіосистема SurrealSound Pro.